Letnja osvežavajuća čorba od graška
Zdrava ishrana ne bira godišnje doba, tako da i leti svom organizmu morate priuštiti dovoljno minerala.
Sastojci:
600 g mladog graška
1 glavica luka
1 kašičica mlevene paprike
300 g šargarepe
1 kašika brašna
1 veza mirođije
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 l juneće supe
mešavina začina, biber
Priprema:
Luk i šargarepu isecite na kockice, a mirođiju sitno iseckajte. Na malo ekstra devičanskog ulja propržite luk, dodajte šargarepu pa dinstajte uz povremeno dolivanje supe po potrebi dok šargarepa ne omekša.
U omekšalu šargarepu dodajte grašak, pa nastavite sa dinstanjem uz dolivanje supe. Kada grašak i šargarepa omekšaju, dodajte mirođiju, mlevenu papriku i začine po ukusu.
Brašno razmutite sa malo vode i umešajte u varivo pred kraj kuvanja. Potom nastavite sa kuvanjem uz povremeno mešanje, dok se ne dobije željena gustina.