Lazanje za početnike
Ne morate biti vrhunski kuvar da biste uživali u ovom italijanskom specijalitetu.
Sastojci:
500 g mesa
500 ml Mutti pasiranog paradajza
1 glavica luka
8 listova paste za lazanju
250 g rikota sira
150 g kačkavalja
2 čena belog luka
150 ml vode
suvi začini, origano ili bosiljak
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog ulja
Priprema:
Na ugrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite meso, dodajte crni i beli luk pa dinstajte dok tečnost ne uvri. Sipajte pasirani paradajz, začinite po ukusu i sve dobro izmešajte da se sos izjednači. Spustite listove lazanje u ovaj sos i odozgo pospite slojem rikota sira. Završite rendanim kačkavaljem i pecite u rerni na 190C stepeni, oko 25 minuta.
Pospite bosiljkom ili origanom po ukusu.