najbolja ulja italije

Lazanje za početnike

Lazanje za početnike

Ne morate biti vrhunski kuvar da biste uživali u ovom italijanskom specijalitetu.

Sastojci:

500 g mesa

500 ml Mutti pasiranog paradajza

1 glavica luka

8 listova paste za lazanju

250 g rikota sira

150 g kačkavalja

2 čena belog luka

150 ml vode

suvi začini, origano ili bosiljak

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog ulja

Priprema:

Na ugrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite meso, dodajte crni i beli luk pa dinstajte dok tečnost ne uvri. Sipajte pasirani paradajz, začinite po ukusu i sve dobro izmešajte da se sos izjednači. Spustite listove lazanje u ovaj sos i odozgo pospite slojem rikota sira. Završite rendanim kačkavaljem i pecite u rerni na 190C stepeni, oko 25 minuta.

Pospite bosiljkom ili origanom po ukusu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt