Lazanje sa lososom i limunom
Lagano mediteransko jelo, obogaćeno svežim začinima, učiniće da vaš dom bude prava mala oaza italijanskog stila.
Sastojci za 4 osobe:
250 g rikota sira
1 crveni luk
400 g lososa
1 žumance
So, biber
Sok od pola limuna
125 g maslaca
85 g brašna
1 šolja mleka
Muskatni oraščić
Rendana kora limuna
1 pakovanje lazanja
Sveža mirođija
4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Smesa za fil - u dublju posudu stavite losos. Dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje, rikota sir, sitno iseckan crveni luk, sok od pola limuna, žumance i sve izmešajte. Dofajte so i biber po ukusu.
Priprema sosa - Na laganoj vatri otopite maslac. Pomalo dodajte brašno, uz neprestano mešanje. Držite na laganoj vatri dok ne počne da ključa. Skinite sa vatre I dodajte mleko. Vratite na vatru I čekajte dok se smesa ne zgusne, uz redovno mešanje. Narendajte pola limuna, so, biber i muskatni oraščić. Ugasite vatru i ostavite da se prohladi.
Posudu za lazanje premažite maslinovim uljem. Ređajte – sos, lazanje, fil. Stavite u rernu oko 45 min, na 180 stepeni, dok lepo ne porumeni. Pospite lazanje svežom mirođijom.