najbolja ulja italije

Lazanje sa lososom i limunom

Lazanje sa lososom i limunom

Lagano mediteransko jelo, obogaćeno svežim začinima, učiniće da vaš dom bude prava mala oaza italijanskog stila.

 

Sastojci za 4 osobe:

250 g rikota sira

1 crveni luk

400 g lososa

1 žumance

So, biber

Sok od pola limuna

125 g maslaca

85 g brašna

1 šolja mleka

Muskatni oraščić

Rendana kora limuna

1 pakovanje lazanja

Sveža mirođija

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

 

 

Priprema:

Smesa za fil - u dublju posudu stavite losos. Dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje, rikota sir, sitno iseckan crveni luk, sok od pola limuna, žumance i sve izmešajte. Dofajte so i biber po ukusu.

Priprema sosa - Na laganoj vatri otopite maslac. Pomalo dodajte brašno, uz neprestano mešanje. Držite na laganoj vatri dok ne počne da ključa. Skinite sa vatre I dodajte mleko. Vratite na vatru I čekajte dok se smesa ne zgusne, uz redovno mešanje. Narendajte pola limuna, so, biber i muskatni oraščić. Ugasite vatru i ostavite da se prohladi.

Posudu za lazanje premažite maslinovim uljem. Ređajte – sos, lazanje, fil. Stavite u rernu oko 45 min, na 180 stepeni, dok lepo ne porumeni. Pospite lazanje svežom mirođijom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt