najbolja ulja italije

Kukuruzni griz u paradajz sosu

Kukuruzni griz u paradajz sosu

Pravi biser etno-kuhinje, u kombinaciji sa paradajz umakom, dobija novo ruho.

Sastojci:

Za griz:

900 ml vode

1 kašičica soli

400 g kukuruznog brašna

Za umak:

3 kašike Carapelli ekstra devičanskoog maslinovog ulja

150 g sitno naseckanog crnog luka

200 ml Mutti Passata

390 g Mutti pelat

2 kašike Worcestershire umaka

1 kašika Basso balsamico

1 kašičica Azucar Defmero smeđeg šećera

so, biber

Priprema:

U proključalu slanu vodu uspite kukuruzno brašno, bez mešanja, a u sredini kutlačom napravite rupu i ostaviite da se kuva oko pet minuta. Zatim promešajte i kuvajte uz povremeno mešanje oko 20 minuta.

Kada su kuvani, varjačom sipajte griz u posudu za serviranje. Na zagrejanom esktra devičanskom maslinovom ulju propržite crni luk, dodajte passatu i dinstajte desetak minuta.

Dodajte pelat, sos, balsamico, smeđi šećer, biber i so i kratko prodinstajte. Vruć umak prelijte preko toplog griza i odmah poslužite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt