Kukuruzni griz u paradajz sosu
Pravi biser etno-kuhinje, u kombinaciji sa paradajz umakom, dobija novo ruho.
Sastojci:
Za griz:
900 ml vode
1 kašičica soli
400 g kukuruznog brašna
Za umak:
3 kašike Carapelli ekstra devičanskoog maslinovog ulja
150 g sitno naseckanog crnog luka
200 ml Mutti Passata
390 g Mutti pelat
2 kašike Worcestershire umaka
1 kašika Basso balsamico
1 kašičica Azucar Defmero smeđeg šećera
so, biber
Priprema:
U proključalu slanu vodu uspite kukuruzno brašno, bez mešanja, a u sredini kutlačom napravite rupu i ostaviite da se kuva oko pet minuta. Zatim promešajte i kuvajte uz povremeno mešanje oko 20 minuta.
Kada su kuvani, varjačom sipajte griz u posudu za serviranje. Na zagrejanom esktra devičanskom maslinovom ulju propržite crni luk, dodajte passatu i dinstajte desetak minuta.
Dodajte pelat, sos, balsamico, smeđi šećer, biber i so i kratko prodinstajte. Vruć umak prelijte preko toplog griza i odmah poslužite.