Krmenadle sa crnim maslinama
Uz samo par sastojaka dobiećete obrok koji će biti prava zabava za vaša nepca.
Sastojci:
Za 4 osobe
1,2 kg svinjskih krmenadli sa koskom
150 g Il Capitano crnih maslina bez koštice (možete poručiti OVDE)
1 čen belog luka
75 ml Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE)
lovorov list
sveži peršun
suvo belo vino
so, biber
Priprema:
Zagrejte u velikoj šerpi 75 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja i propržite krmenadle sa obe strane. Dodajte izgnječen beli luk, 1 kašiku peršuna, 2 lovorova lista i krupno iseckane masline.
Dodajte i 400 ml belog vina, malo soli i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko sat vremena, dok voda ne ispari. Začinite solju i biberom i poslužite.