Kremasti integralni rižoto sa aceto balsamico
Brz i zdrav ručak, baš po svačijem ukusu.
Sastojci za 6 osoba:
250 g Riso Gallo pirinač Blond Integrale
300 g pilećih grudi
400 g šampinjona
1 crni luk
200 ml neutralne pavlake
so, biber, peršun, origano, mirođija
2 kasike Basso Aceto balsamico sirćeta
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
Priprema:
Integralni pirinač operite i skuvajite. Za to vreme piletinu isecite na tračice, posolite, uvaljte u malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i ispecite na gril tiganju.
Crni luk sitno iseckajte i izdinstajte, pa dodajte iseckane šampinjone. Kada pečurke puste vodu začinite po želji i ubacite meso. Smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno malo prodinsta. Na kraju dodajte balsamico, oceđeni pirinač i zalijte neutralnom pavlakom.
Možete po želji garnirati kukuruzom i mladim lukom.