Krem čorba sa pečurkama i povrćem
Italijanska krem čorba sa pečurkama ili Crema di funghi će vas okrepiti u hladnim danima, a svojom gustinom može predstavljati čak i čitav obrok.
Potrebno je:
• 300g šampinjona
• Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
• Seckani peršun
• 1l pileće supe
• Praziluk
• Šargarepa
• Tikvica
• 1.5dl pavlake za kuvanje
• kašičica senfa
• so, biber
Priprema:
Iseckajte praziluk i šargarepu na kolutove, očišćenu tikvicu na malo krupnije kocke, a šampinjone na listiće.
Na Carapelli maslinovom ulju propržite praziluk, dodajte šargarepu, a nakon nekoliko minuta šampinjone i tikvicu. Dodajte ključalu supu, izmešajte, posolite i sačekajte da ponovo proključa. Smanjite vatru i kuvajte oko 15 minuta. U šolju ubacite senf i pavlaku i malo izmešajte. Dodajte kutlaču tečnosti iz čorbe, a zatim sve zajedno uspite u šerpu. Isključite ringlu, dodajte peršun, biber i so po potrebi.
Gotovu čorbu naknadno pospite biberom i još malo peršuna i uživajte!