najbolja ulja italije

Krem čorba od spanaća

Krem čorba od spanaća

Spanać je bogat izvor vitamina, naročito vitamina A – jedna šolja kuvanog spanaća sadrži trostruku količinu dnevne potrebe za tim vitaminom. Naš predlog kako da ovu namirnicu uvrstite u jelovnik je bogata i kremasta čorba.

Sastojci:

500 g spanaća

glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

3/4 l bujona od povrća

125 g kisele pavlake

malo neutralne pavlake

so i biber

Priprema:

Opran i očišćen spanać sitno iseckajte. I beli luk sitno iseckajte, a crni luk izrendajte, pa propržite na ekstradevičanskom maslinovom ulju. U tiganj dodajte spanać, pa nalijte bujonom od povrća. Pustite da čorba provri, po ukusu posolite i pobiberite, a kad se čorba prohladi, dodajte pavlaku. Pre nego što stavite pavlaku, čorbu izmiksajte u blender ili štapnim mikserom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt