Krem čorba od spanaća
Spanać je bogat izvor vitamina, naročito vitamina A – jedna šolja kuvanog spanaća sadrži trostruku količinu dnevne potrebe za tim vitaminom. Naš predlog kako da ovu namirnicu uvrstite u jelovnik je bogata i kremasta čorba.
Sastojci:
500 g spanaća
glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
3/4 l bujona od povrća
125 g kisele pavlake
malo neutralne pavlake
so i biber
Priprema:
Opran i očišćen spanać sitno iseckajte. I beli luk sitno iseckajte, a crni luk izrendajte, pa propržite na ekstradevičanskom maslinovom ulju. U tiganj dodajte spanać, pa nalijte bujonom od povrća. Pustite da čorba provri, po ukusu posolite i pobiberite, a kad se čorba prohladi, dodajte pavlaku. Pre nego što stavite pavlaku, čorbu izmiksajte u blender ili štapnim mikserom.