Krem čorba od pelat paradajza
Italijanska paradajz krem čorba je pravi okrepljujući užitak za hladne, zimske dane. Ujedno je veoma sita, zdrava i ukusna. Evo kako da je napravite:
Potrebno vam je:
• 1 konzerva Mutti pelata,
• 2 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
• 1 mani crni luk,
• 4 šolje pileće ili povrćne bistre supe,
• 1 šolja pavlake za kuvanje,
• So i biber
• Svež bosiljak
Priprema:
U šerpi na maslinovom ulju propržite iseckan luk 6-7 minuta na srednje niskoj temperaturi, dok ne postane mekan i blago ne potamni. Zatim dodajte Mutti pelat paradajz i supu, pa pustite da proključa, a onda smanjite temperaturu i pustite da se polako kuva 15 minuta. Sklonite sa vatre, i u blenderu sve sameljite dok ne postane potpuno glatko. Zatim pavlaku za kuvanje sipajte u manju činiju, pa u nju dodajte malo čorbe. Promešajte, pa čitavu tu pavlaku supajte u čorbu, konstantno mešajući. Začinite po ukusu. Ukrasite svežim bosiljkom. Prijatno!