najbolja ulja italije

Krem čorba od pelat paradajza

Krem čorba od pelat paradajza

Italijanska paradajz krem čorba je pravi okrepljujući užitak za hladne, zimske dane. Ujedno je veoma sita, zdrava i ukusna. Evo kako da je napravite:

Potrebno vam je:

•    1 konzerva Mutti pelata,
•    2 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
•    1 mani crni luk,
•    4 šolje pileće ili povrćne bistre supe,
•    1 šolja pavlake za kuvanje,
•    So i biber
•    Svež bosiljak
 
Priprema:

U šerpi na maslinovom ulju propržite iseckan luk 6-7 minuta na srednje niskoj temperaturi, dok ne postane mekan i blago ne potamni. Zatim dodajte Mutti pelat paradajz i supu, pa pustite da proključa, a onda smanjite temperaturu i pustite da se polako kuva 15 minuta. Sklonite sa vatre, i u blenderu sve sameljite dok ne postane potpuno glatko. Zatim pavlaku za kuvanje sipajte u manju činiju, pa u nju dodajte malo čorbe. Promešajte, pa čitavu tu pavlaku supajte u čorbu, konstantno mešajući. Začinite po ukusu. Ukrasite svežim bosiljkom. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt