najbolja ulja italije

Krem čorba od bundeve

Krem čorba od bundeve

Recept za 4 osobe
Vreme pripreme: 55 min
Kalorijska vrednost po porciji: 300 cal
 

Sastojci:

•    300 gr bundeve
•    1 šargarepa
•    1 jabuka
•    2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    100 ml suvog belog vina
•    1 bujon od povrća (1 instant kocka od povrća)
•    200 gr slatke pavlake
•    3 kašike semenki od bundeve
•    nekoliko kapi ulja od semenki bundeve
•    so, biber


Priprema:
 
1.Bundevu oprati, izvaditi semenke i meso bundeve sa korom iseći na komade. Šargarepu oprati, oljuštiti i iseći na kolutove. Jabuku oljuštiti i iseći na komade.

2.Ekstra devičansko maslinovo ulje zagrejati u šerpi i dinstati pripremljene sastojke. Začiniti solju i biberom. Dodati vino i bujon i pustiti da proključa. Nakon toga kuvati oko 30 minuta. Čorbu izmiksati i dodati 100 gr pavlake, pa pustiti da se kratko prokuva.

3.Ostatak pavlake (100 gr)  čvrsto ulupati. Po želji 2 kašike semena bundeve samleti, pomešati sa pavlakom i dodati so. Čorbu rasporediti u tanjire, na sredinu staviti pavlaku i poprskati uljem od semena bundeve. Drvenom kašikom eventualno napraviti dekorativnu šaru. Dodati ostatak semenki bundeve i servirati.

 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt