Krem čorba od bundeve
Recept za 4 osobe
Vreme pripreme: 55 min
Kalorijska vrednost po porciji: 300 cal
Sastojci:
• 300 gr bundeve
• 1 šargarepa
• 1 jabuka
• 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 100 ml suvog belog vina
• 1 bujon od povrća (1 instant kocka od povrća)
• 200 gr slatke pavlake
• 3 kašike semenki od bundeve
• nekoliko kapi ulja od semenki bundeve
• so, biber
Priprema:
1.Bundevu oprati, izvaditi semenke i meso bundeve sa korom iseći na komade. Šargarepu oprati, oljuštiti i iseći na kolutove. Jabuku oljuštiti i iseći na komade.
2.Ekstra devičansko maslinovo ulje zagrejati u šerpi i dinstati pripremljene sastojke. Začiniti solju i biberom. Dodati vino i bujon i pustiti da proključa. Nakon toga kuvati oko 30 minuta. Čorbu izmiksati i dodati 100 gr pavlake, pa pustiti da se kratko prokuva.
3.Ostatak pavlake (100 gr) čvrsto ulupati. Po želji 2 kašike semena bundeve samleti, pomešati sa pavlakom i dodati so. Čorbu rasporediti u tanjire, na sredinu staviti pavlaku i poprskati uljem od semena bundeve. Drvenom kašikom eventualno napraviti dekorativnu šaru. Dodati ostatak semenki bundeve i servirati.