najbolja ulja italije

Korpice sa rukolom i suvim smokavama

Korpice sa rukolom i suvim smokavama

Jedan od interesantnih predloga za ove poslednje junske dane je salata sa rukolom i suvim smokvama koja se služi u jestivim korpicama.

Sastojci za 12 korpica:

2 kore za pitu

par kašika Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja

kalup za mafine

Sastojci za salatu:

100 g rukole

100 g gorgonzole

100 g suvih smokava

100 g prepečenih oraha

par kašika Basso Aceto balsamico sirćeta

par kašika Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja

 

Priprema:

Kore isecite na dve trake po dužini, zatim svaku podelite na četiri jednaka kvadrata. Ekstra devičansko maslinovo ulje premažite preko svakog kvadrata. Spajajte po dve kore i ređajte u kalup za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju blago rumenu boju. Ostavite da se ohlade. Rukolu naseckajte na manje delove, kao i smokve i orahe na manje komade, pa pomešajte sa rukolom. Pomešajte balsamiko sirće sa maslinovim uljem i prelijte preko salate. Kad je sve lepo pomešano naredndajte gorgonzolu koju ste predhodno dobro ohladili u frižideru. Salatu služite u korpicama.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt