Korpice sa rukolom i suvim smokavama
Jedan od interesantnih predloga za ove poslednje junske dane je salata sa rukolom i suvim smokvama koja se služi u jestivim korpicama.
Sastojci za 12 korpica:
2 kore za pitu
par kašika Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja
kalup za mafine
Sastojci za salatu:
100 g rukole
100 g gorgonzole
100 g suvih smokava
100 g prepečenih oraha
par kašika Basso Aceto balsamico sirćeta
par kašika Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Kore isecite na dve trake po dužini, zatim svaku podelite na četiri jednaka kvadrata. Ekstra devičansko maslinovo ulje premažite preko svakog kvadrata. Spajajte po dve kore i ređajte u kalup za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju blago rumenu boju. Ostavite da se ohlade. Rukolu naseckajte na manje delove, kao i smokve i orahe na manje komade, pa pomešajte sa rukolom. Pomešajte balsamiko sirće sa maslinovim uljem i prelijte preko salate. Kad je sve lepo pomešano naredndajte gorgonzolu koju ste predhodno dobro ohladili u frižideru. Salatu služite u korpicama.