najbolja ulja italije

Koktel lazanja zalogajčići

Koktel lazanja zalogajčići

Popularnim italijanskim lazanjama će svaki gurman teško odoleti, a još ako su upakovane u male, dekorativne zalogajčiće, užitak je još veći! Ovaj recept je idealan za koktel zabave i proslave bilo kog tipa, a možete ga, jednostavno, spremiti kao ugođaj sebi ili najmlađima. Budite sigurni da ćete ih oduševiti!

Potrebno vam je:

•    Pleh za mafine
•    Testo za lazanje
•    Carapelli ulje od koštica grožđa (poruči OVDE)
•    Mutti pasirani paradajz (poruči OVDE)
•    200g mlevene teletine
•    1,5 šolja mlevenog parmezana
•    1,5 šolja mocarela sira
•    ¾ šolje rikota sira
•    So i biber
•    1 šolja bešamel sosa
•    bosiljak 


Priprema:

Zagrejte rernu na 180C. Na Carapelli ulju od koštica grožđa ispržite teleće meso, posolite i pobiberite, a zatim ocedite od tečnosti. 

Isecite testo za lazanje na male okrugline, tako da pristaju u dno modle za mafine. 

Podmažite modle Carapelli uljem od košica grožđa. Postavite testo, zatim malo parmezana, rikote i mocarele. Meso koje ste pripremili postavite kao drugi red, sa malo bešamela, a zatim Mutti pasirani paradajz. Ponovo postavite red kore, sireva, bešamela i paradajza. Na kraju zatvorite ostatkom parmezana i mocarele koji ste prethodno odvojili sa strane.

Zapecite 20 minuta dok korice ne postanu braon. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi par minuta. Nožem pažjivo odvojite lazanje iz modle. Dekorišite po želji i servirajte. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt