Koktel lazanja zalogajčići
Popularnim italijanskim lazanjama će svaki gurman teško odoleti, a još ako su upakovane u male, dekorativne zalogajčiće, užitak je još veći! Ovaj recept je idealan za koktel zabave i proslave bilo kog tipa, a možete ga, jednostavno, spremiti kao ugođaj sebi ili najmlađima. Budite sigurni da ćete ih oduševiti!
Potrebno vam je:
• Pleh za mafine
• Testo za lazanje
• Carapelli ulje od koštica grožđa (poruči OVDE)
• Mutti pasirani paradajz (poruči OVDE)
• 200g mlevene teletine
• 1,5 šolja mlevenog parmezana
• 1,5 šolja mocarela sira
• ¾ šolje rikota sira
• So i biber
• 1 šolja bešamel sosa
• bosiljak
Priprema:
Zagrejte rernu na 180C. Na Carapelli ulju od koštica grožđa ispržite teleće meso, posolite i pobiberite, a zatim ocedite od tečnosti.
Isecite testo za lazanje na male okrugline, tako da pristaju u dno modle za mafine.
Podmažite modle Carapelli uljem od košica grožđa. Postavite testo, zatim malo parmezana, rikote i mocarele. Meso koje ste pripremili postavite kao drugi red, sa malo bešamela, a zatim Mutti pasirani paradajz. Ponovo postavite red kore, sireva, bešamela i paradajza. Na kraju zatvorite ostatkom parmezana i mocarele koji ste prethodno odvojili sa strane.
Zapecite 20 minuta dok korice ne postanu braon. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi par minuta. Nožem pažjivo odvojite lazanje iz modle. Dekorišite po želji i servirajte. Prijatno!