najbolja ulja italije

Knedle u Mutti sosu

Knedle u Mutti sosu

Kada se uželite ukusa Italije, ovo jelo je pravi način da se na trenutak osetite kao stanovnik ove bajkovite zemlje.

Sastojci:

400 g mlevenog mesa

150 g Riso Gallo Arborio pirinča

1 glavica crnog luka

1 jaje

so, biber, prezle

1 pakovanje Mutti passata u briku

suvi biljni začini, list peršuna

2 čena belog luka

 

Priprema:

Prininač skuvajte al dente, ocedite ga i prohladite. Pomešajte ohlađeni pirinač, meso, jaje, so, biber, začine, seckani beli i crni luk i peršunov list. Sve dobro izmešajte rukom i po potrebi dodajte prezle kako bi smesa bila gusta. Pravite kuglice željene veličine i valjajte ih u brašno. Mutti passata u briku prokuvajte na laganoj vatri, sipajte ga u vatrostalnu posudu, poređajte knedle i prelijte ostatkom sosa. Stavite u rernu i pecite oko pola sata na 200 stepeni. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt