Knedle u Mutti sosu
Kada se uželite ukusa Italije, ovo jelo je pravi način da se na trenutak osetite kao stanovnik ove bajkovite zemlje.
Sastojci:
400 g mlevenog mesa
150 g Riso Gallo Arborio pirinča
1 glavica crnog luka
1 jaje
so, biber, prezle
1 pakovanje Mutti passata u briku
suvi biljni začini, list peršuna
2 čena belog luka
Priprema:
Prininač skuvajte al dente, ocedite ga i prohladite. Pomešajte ohlađeni pirinač, meso, jaje, so, biber, začine, seckani beli i crni luk i peršunov list. Sve dobro izmešajte rukom i po potrebi dodajte prezle kako bi smesa bila gusta. Pravite kuglice željene veličine i valjajte ih u brašno. Mutti passata u briku prokuvajte na laganoj vatri, sipajte ga u vatrostalnu posudu, poređajte knedle i prelijte ostatkom sosa. Stavite u rernu i pecite oko pola sata na 200 stepeni.