najbolja ulja italije

Kiselo - slatka salata sa pečenom bundevom

Kiselo - slatka salata sa pečenom bundevom

Zdrava, laka za pripremu i sočna... ništa lepše da upotpunite ovaj jesenji dan.

Sastojci:

pakovanje mešanog zeleniša

jedna kriška iseckane bundeve na kockice

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1/2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

50 g sušenih brusnica

50 iseckanih oraha

kriška izmrvljenog kozjeg sira

1 crni luk, sitno iseckan

Za dressing:

Malo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašika senfa

4 kašike soka od limuna

so i biber

Priprema:

U činiji pomešajte iseckanu bundevu, orahe, ekstra devičansko maslinovo ulje i smeđi šećer. Poređajte na pleh i pecite na 250 stepeni, do 20 minuta. Ohlađenu bundevu sa orasima pomešajte sa zelenišom i sušenim brusnicama, kozjim sirom i lukom. Na kraju prelijte dresingom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt