Kiselo - slatka salata sa pečenom bundevom
Zdrava, laka za pripremu i sočna... ništa lepše da upotpunite ovaj jesenji dan.
Sastojci:
pakovanje mešanog zeleniša
jedna kriška iseckane bundeve na kockice
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1/2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
50 g sušenih brusnica
50 iseckanih oraha
kriška izmrvljenog kozjeg sira
1 crni luk, sitno iseckan
Za dressing:
Malo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika senfa
4 kašike soka od limuna
so i biber
Priprema:
U činiji pomešajte iseckanu bundevu, orahe, ekstra devičansko maslinovo ulje i smeđi šećer. Poređajte na pleh i pecite na 250 stepeni, do 20 minuta. Ohlađenu bundevu sa orasima pomešajte sa zelenišom i sušenim brusnicama, kozjim sirom i lukom. Na kraju prelijte dresingom.