najbolja ulja italije

Kiš sa slaninom i čerijem

Kiš sa slaninom i čerijem

Još jedan recept iz bogate italijanske kuhinje, idealan za svaki obrok u toku dana.

Sastojci:

Za testo:

300 g brašna

120 g putera

1 jaje

so

Za nadev:

3 jajeta

250 ml mleka

200 g suve slanine

1 glavica crnog luka

200 ml kisele pavlake

Mutti čeri paradajz

so

Priprema:

Umesite testo od brašna, putera, jajeta i prstohvata soli. Potom propržite iseckanu slaninu sa lukom. Ulupajte jaja, dodajte pavlaku, mleko, čeri i prohlađenu slaninu sa lukom. Po ukusu posolite.

U pleh prečnika oko 20 cm stavite testo. Prekrijte alu-folijom i pecite 8 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni C. Skinite foliju i pecite još 3 minuta. Zatim, na testo nanesite nadev sa slaninom i pecite na 180 stepeni, oko 30 minuta


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt