Kiš sa slaninom i čerijem
Još jedan recept iz bogate italijanske kuhinje, idealan za svaki obrok u toku dana.
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
120 g putera
1 jaje
so
Za nadev:
3 jajeta
250 ml mleka
200 g suve slanine
1 glavica crnog luka
200 ml kisele pavlake
so
Priprema:
Umesite testo od brašna, putera, jajeta i prstohvata soli. Potom propržite iseckanu slaninu sa lukom. Ulupajte jaja, dodajte pavlaku, mleko, čeri i prohlađenu slaninu sa lukom. Po ukusu posolite.
U pleh prečnika oko 20 cm stavite testo. Prekrijte alu-folijom i pecite 8 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni C. Skinite foliju i pecite još 3 minuta. Zatim, na testo nanesite nadev sa slaninom i pecite na 180 stepeni, oko 30 minuta