Kiš sa paradajzom
Neka ovi poslednji avgustovski dani budu u znaku Italije.
Recept za 5 osoba
Vreme pripreme: 60 minuta
Sastojci:
1 - 2 lista lisnatog testa
300 g čeri paradajza
1 pakovanje mozzarelle
1 crni luk
100 g maslina
2 jaja
3 dl slatke pavlake
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
so, biber, bosiljak
Priprema:
Zagrejte rernu na 180C. Premažite kalup ekstra devćičanskim maslinovim uljem i razvucite pripremljeno testo po njemu, do ivica. Ako pređe ivice, višak odrežite nožem. Na njega stavite masni papir za pečenje i pasulj ili pirinač da se testo ne podigne. Pecite u pećnici 10 minuta. Izvadite papir i grah, pa pecite još 10 minuta. Prodinstajte sitno naseckani luk. Čeri paradajz operite i narežite na polovine, a mozzarellu na kockice. U posudi izmešajte jaja i pavlaku, posolite i pobiberite te izlijte smesu u napola pečeni kiš. Rasporedite paradajz, masline i mozzarelu po kišu i pecite u zagrejanoj pećnici 25 minuta. Ohladite kiš nekoliko minuta, ukrasite bosiljkom i servirajte.