najbolja ulja italije

Kiš sa paradajzom

Kiš sa paradajzom

Neka ovi poslednji avgustovski dani budu u znaku Italije.

Recept za 5 osoba

Vreme pripreme: 60 minuta

Sastojci:

    1 - 2 lista lisnatog testa

    300 g čeri paradajza

    1 pakovanje mozzarelle

    1 crni luk

   100 g maslina

    2 jaja

    3 dl slatke pavlake

    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

    so, biber, bosiljak

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 180C. Premažite kalup ekstra devćičanskim maslinovim uljem i razvucite pripremljeno testo po njemu, do ivica. Ako pređe ivice, višak odrežite nožem. Na njega stavite masni papir za pečenje i pasulj ili pirinač da se testo ne podigne. Pecite u pećnici 10 minuta. Izvadite papir i grah, pa pecite još 10 minuta. Prodinstajte sitno naseckani luk. Čeri paradajz operite i narežite na polovine, a mozzarellu na kockice. U posudi izmešajte jaja i pavlaku, posolite i pobiberite te izlijte smesu u napola pečeni kiš. Rasporedite paradajz, masline i mozzarelu po kišu i pecite u zagrejanoj pećnici 25 minuta. Ohladite kiš nekoliko minuta, ukrasite bosiljkom i servirajte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt