Kiš sa dimnjenom šunkom i šparglom
Iako naziv potiče od reči “kuchen” što znači kolač, kiš jeste prava poslastica, ali slana. Ova pita je vrlo „svestrana“ kada je u pitanju nadev, a ovoga puta za vas smo odabrali dimnjenu šunku, šparglu i rikota sir.
Vreme pripreme: 45 minuta
Recept za 6 osoba
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 150 g dimnjene šunke, iseckane
- 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 200 g špargli
- 100 g sira rikote
- 3 jaja
- 100 ml neutralne pavlake
- so i biber, po ukusu
Priprema:
U tiganju izdinstajte dimnjenu šunku na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Isecite vrhove i peteljke sa špargli, a ostatak isecite na komade po dužini. Prodinstajte šparglu zajedno sa dimnjenom šunkom i skinite sa vatre dok je još špargla al dente. Začinite po ukusu solju i biberom.
Postavite lisnato testo na kalup za pečenje i proverite da li testo pokriva sve ivice. Testo na nekoliko mesta probušite viljuškom, pre nego što stavite dimnjenu šunku, šparglu i rikota sir. Izmutite jaja sa neutralnom pavlakom i prstohvatom soli. Sipajte preko pite i garnirajte naseckanom šparglom. Pecite pola sata u pećnici koju ste prethodno zagrejali na 165 stepeni. Služite mlako.