najbolja ulja italije

Kiš sa dimnjenom šunkom i šparglom

Kiš sa dimnjenom šunkom i šparglom

Iako naziv potiče od reči “kuchen” što znači kolač, kiš jeste prava poslastica, ali slana. Ova pita je vrlo „svestrana“ kada je u pitanju nadev, a ovoga puta za vas smo odabrali dimnjenu šunku, šparglu i rikota sir.

Vreme pripreme: 45 minuta

Recept za 6 osoba

Sastojci:

 

Priprema:

U tiganju izdinstajte dimnjenu šunku na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Isecite vrhove i peteljke sa špargli, a ostatak isecite na komade po dužini. Prodinstajte šparglu zajedno sa dimnjenom šunkom i skinite sa vatre dok je još špargla al dente. Začinite po ukusu solju i biberom.

Postavite lisnato testo na kalup za pečenje i proverite da li testo pokriva sve ivice. Testo na nekoliko mesta probušite viljuškom, pre nego što stavite dimnjenu šunku, šparglu i rikota sir. Izmutite jaja sa neutralnom pavlakom i prstohvatom soli. Sipajte preko pite i garnirajte naseckanom šparglom. Pecite pola sata u pećnici koju ste prethodno zagrejali na 165 stepeni. Služite mlako.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt