Kinoa sa brokolijem i limunom
Brzo i jednostavno, a uz dodatak limunovog soka, sušenog paradajza ili maslina, dobićete izvanredan ukus.
Sastojci:
250 g kinoe
1-2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
1 glavica crvenog luka
1 srednja glavica brokolija
1 veza svežeg peršuna
1 manji limun
1/3 šolje Il Capitano crnih maslina (možete poručiti OVDE)
Priprema :
Skuvajte kinou u dve šolje slane vode. U međuvremenu zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u dubokom tiganju, dodajte krupno naseckan crveni luk i dinstajte oko pet minuta na srednjoj vatri. Podelite brokoli na sitne cvetove i stavite u tiganj.
Sipajte malo vode, poklopite i dinstajte pet minuta, da brokoli ostane hrskav i zadrži zelenu boju. Dodajte kinou, naseckani peršun, limunov sok i masline, pa dobro promešajte. Ovo jelo može da se jede i toplo i hladno.