najbolja ulja italije

Kinoa sa brokolijem i limunom

Kinoa sa brokolijem i limunom

Brzo i jednostavno, a uz dodatak limunovog soka, sušenog paradajza ili maslina, dobićete izvanredan ukus.

Sastojci:

250 g kinoe

1-2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

1 glavica crvenog luka

1 srednja glavica brokolija

1 veza svežeg peršuna

1 manji limun

1/3 šolje Il Capitano crnih maslina (možete poručiti OVDE)

Priprema :

Skuvajte kinou u dve šolje slane vode. U međuvremenu zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u dubokom tiganju, dodajte krupno naseckan crveni luk i dinstajte oko pet minuta na srednjoj vatri. Podelite brokoli na sitne cvetove i stavite u tiganj.

Sipajte malo vode, poklopite i dinstajte pet minuta, da brokoli ostane hrskav i zadrži zelenu boju. Dodajte kinou, naseckani peršun, limunov sok i masline, pa dobro promešajte. Ovo jelo može da se jede i toplo i hladno.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt