Karpaćo od tikvica
Još jedna zanimljiva verzija čuvenog specijaliteta. Idealno za laganu večeru.
Sastojci:
Za pesto:
2 šake rukole
1 šolja badema
1 čen belog luka
so, biber
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja(možete poručiti OVDE)
Za karpaćo:
1 manja, mlada zelena tikvica
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
1 kašika Basso balzamiko sirćeta (možete poručiti OVDE)
golice
Priprema:
Stavite rukolu, bademe i seckani beli luk u blender, pa dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje. Blendirajte, uz postepeno dodavanje ekstra devičanskog maslinovog ulja, dok se ne napravi homogena smesa željene gustine. Posolite i pobiberite i još malo promešajte.
Tikvicu isecite na tanke listiće. Posložite na tanjiru, pa pospite pestom od rukole, dodajte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i balzamiko sirćeta i pospite pečenom golicom, po želji.