najbolja ulja italije

Karpaćo od tikvica

Karpaćo od tikvica

Još jedna zanimljiva verzija čuvenog specijaliteta. Idealno za laganu večeru.

Sastojci:

Za pesto:

2 šake rukole

1 šolja badema

1 čen belog luka

so, biber

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja(možete poručiti OVDE)

Za karpaćo:

1 manja, mlada zelena tikvica

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

1 kašika Basso balzamiko sirćeta (možete poručiti OVDE)

golice

Priprema:

Stavite rukolu, bademe i seckani beli luk u blender, pa dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje. Blendirajte, uz postepeno dodavanje ekstra devičanskog maslinovog ulja, dok se ne napravi homogena smesa željene gustine. Posolite i pobiberite i još malo promešajte.

Tikvicu isecite na tanke listiće. Posložite na tanjiru, pa pospite pestom od rukole, dodajte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i balzamiko sirćeta i pospite pečenom golicom, po želji.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt