Kari sa integralnim pirinčem i leblebijama
Recept za 4 osobe
Sastojci:
• 100 g Riso Gallo integeralnog pirinča
• 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 450 g Mutti pasate
• 450g leblebija
• 1 glavica crnog luka
• 1 kašika garam masale (mešavina indijskih začina)
• 180 g spanaća
• 1/2 šolje nemasnog jogurta
• 1/2 kašičice soli
• 1/4 šolje iseckanih listova peršuna
Priprema:
Riso Gallo italijanski pirinač i leblebije skuvajte u posebnim sudovima (kako bi se leblebije brže skuvale, možete ih potopiti u vodi i ostaviti da prenoće). U tiganju na Carapelli ekstra devičanskom ulju propržite crni luk isečen na kockice, oko 5 minuta, uz stalno mešanje.
Dodajte garam masalu i sve kuvajte 30 sekundi, neprestano mešajući. Potom dodajte leblebije, paradajz pasatu i spanać i kuvajte čoko 2 minuta, uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre, dodajte jogurt i so i dobro promešajte. Pospite listićima peršuna i servirajte preko pirinča. Prijatno!