najbolja ulja italije

Kari sa integralnim pirinčem i leblebijama

Kari sa integralnim pirinčem i leblebijama

Recept za 4 osobe

Sastojci:

•    100 g Riso Gallo integeralnog pirinča 
•    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    450 g Mutti pasate
•    450g leblebija
•    1 glavica crnog luka
•    1 kašika garam masale (mešavina indijskih začina)
•    180 g spanaća
•    1/2 šolje nemasnog jogurta
•    1/2 kašičice soli
•    1/4 šolje iseckanih listova peršuna

Priprema:

Riso Gallo italijanski pirinač i leblebije skuvajte u posebnim sudovima (kako bi se leblebije brže skuvale, možete ih potopiti u vodi i ostaviti da prenoće). U tiganju na Carapelli ekstra devičanskom ulju propržite crni luk isečen na kockice, oko 5 minuta, uz stalno mešanje. 

Dodajte garam masalu i sve kuvajte 30 sekundi, neprestano mešajući. Potom dodajte leblebije, paradajz pasatu i spanać i kuvajte čoko 2 minuta, uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre, dodajte jogurt i so i dobro promešajte. Pospite listićima peršuna i servirajte preko pirinča. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt