najbolja ulja italije

Karfiol u maslinovom ulju (Cavolfiore all'aceto di mele sott'olio)

Karfiol u maslinovom ulju (Cavolfiore all'aceto di mele sott'olio)

Kako se jesen bliži, vreme je da se polako razmišlja o zimnici. Evo kako to rade Italiijani.

Sastojci:

1 glavica karfiola

250 ml belog vina

300 ml jabukovog sirćeta

50 ml Basso aceto balsamico

Carapelli eksta devičansko maslinovo ulje

50 ml vode

so, listovi lovora, zrno bibera

Priprema:

Pomešajte sve vrste tečnosti i začine i u tome cvetove karfiola kuvajte 10 minuta. Potom ih slažite u sterilisane tegle i prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem i zatvorite. Karfiol konzumirajte nakon mesec dana stajanja na svežem i mračnom mestu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt