najbolja ulja italije

Karamelizovani losos

Karamelizovani losos

Ovaj neobični recept će vam se sigurno dopasti, jer je losos pripremljen na ovaj način sočan i ukusan.

Sastojci:

4 filea lososa

4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

So, biber

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte šećer, so i biber i smesu utrljajte u svaki file lososa. Losos lagano propržite na ekstra devičanskom ulju oko pet minuta. Potom pecite ostale strane lososa po tri minuta.

Zagrejte rernu  na 230°C. Svaki file lososa pospite s 1 kašičicom ostatka smese od šećera i soli. Stavite u rernu  i pecite 5 do 10 minuta. Izvadite iz rerne i pustite da se hladi nekoliko minuta. Služite uz blitvu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt