najbolja ulja italije

Kapreze salata sa avokadom

Kapreze salata sa avokadom

Leto je skroro tu, a sa njim i vrućine, kada nam više toliko ne prija teška hrana. Upravo ova italijanska salata je ono što će vam osvežiti tropske temperature.

Sastojci:

1 avokado

2 paradjza

100 g mocarele

šaka rukole

nekoliko listića svežeg bosiljka

so i biber

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

Basso aceto balsamico

Priprema:

Paradajz isecite na kolutove. Avokado presecite na pola, izvadite košticu, kašikom izvadite meso i narežite na komade. Mocarelu ocedite i isecite na kolutove. Posolite, pobiberite i prelijte eksta devičanskim maslinovim uljem. Dodajte par kapi aceto balsamico.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt