Kaneloni sa spanaćem
Čuveni recept južnotirolskih baka, koji se i danas s velikom ljubavlju priprema uoči Nove godine.
Sastojci:
- 250 g instant kanelona koji se ne kuvaju
Za sos:
- 1 čen belog luka
- 125 g mocarele
- 2 kašike parmezana
- 440 g Mutti pelata
Za nadev:
- 300 g spanaća
- 1/2 šolje vode
- 250 g rikote
- 2 kašike parmezana
- 1 jaje
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- crni biber
Priprema:
Spanać kuvajte vrlo malo, koliko da omekša. Potom ga procedite i kada se ohladi, sitno iseckajte. Pomešajte spanać sa rikotom, parmezanom, jajima, muskatnim oraščićem i crnim biberom.
Pripremljenom smesom punite kanelone, pa ih poređajte u podmazan vatrostalni sud.
Pelat i propasiran beli luk pomešajte, pa tako pripremljen sos prelijte preko kanelona. Pospite mocarelom i parmezanom i pecite 35 minuta na 180 stepeni.