najbolja ulja italije

Kaneloni sa spanaćem

Kaneloni sa spanaćem

Čuveni recept južnotirolskih baka, koji se i danas s velikom ljubavlju priprema uoči Nove godine.

Sastojci:

  • 250 g instant kanelona koji se ne kuvaju

 

Za sos:

  • 1 čen belog luka
  • 125 g mocarele
  • 2 kašike parmezana
  • 440 g Mutti pelata

 

 

Za nadev:

  • 300 g spanaća
  • 1/2 šolje vode
  • 250 g rikote
  • 2 kašike parmezana
  • 1 jaje
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • crni biber

 

Priprema:

Spanać kuvajte vrlo malo, koliko da omekša. Potom ga procedite i kada se ohladi, sitno iseckajte. Pomešajte spanać sa rikotom, parmezanom, jajima, muskatnim oraščićem i crnim biberom.

Pripremljenom smesom punite kanelone, pa ih poređajte u podmazan vatrostalni sud.

Pelat i propasiran beli luk pomešajte, pa tako pripremljen sos prelijte preko kanelona. Pospite mocarelom i parmezanom i pecite 35 minuta na 180 stepeni.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt