Kalcone sa Mutti sosom
Savršeno pecivo koje ćete uvek spremati!
Sastojci:
Za testo:
180 grama brašna
pola kašičice soli
kašičica suvog kvasca
4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 dl mlake vode
Za nadev:
1 dl Mutti pizza sosa
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera
prstohvat soli
malo origana
5-6 listova šunke
2 kašike parmezana
50 grama kačkavalja
Priprema:
Zamesite testo i pokrijte, pa ostavite pet minuta da nadođe, a u međuvremenu, pripremite nadev. Pomešajte paradajz sos sa ekstra devičanskim uljem i origanom i ostavite da odstoji u frižideru.
Testo ponovo premesite i razvucite na pobrašnjenoj površini, da bude debljine oko dva milimetra. Premažite pripremljeni paradajz sos po polovini testa, a odozgo poređajte šunku, pospite parmezan i stavite kačkavalj iseckan na kockice. Preklopite testo i prstima pritisnite ivice da se spoje, a zatim kalconu prebacite na papir za pečenje.
Rernu zagrejte na 230 stepeni, a za to vreme ostavite testo da stoji na sobnoj temperaturi. Kalconu prebacite u rernu na papiru za pečenje, tako da rešetka bude što bliže grejačima. Pecite je desetak minuta ili dok testo ne dobije zlatnu boju, a po vađenju iz rerne je možete premazati sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.