Kajgana sa paradajzom i paprikama
Sastav:
• Kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
• Mutti polpa paradajz (količina po ukusu)
• Demero smeđi šećer (prstohvat)
• 4 komada jaja
• Jogurt
• 2 čena belog luka seckanog
• Začini po želji
• Malo peršuna
• Pola glavice crnog luka sitno seckanog
• Crvena paprika iseckana
• Ljute papričice
Priprema:
Zagrejati ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju za prženje. Umešajte crni luk, papriku i ljutu papričicu. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte Mutti polpa paradajz i Demero smeđi šećer, uz stalno mešanje. Kuvajte dok tečnost ne ispari.
Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja. Poklopite tiganj i na laganoj vatri pržite jaja dok ne budu spremljena po želji.
Pomešajte jogurt sa belim lukom i začinima. Pospite peršunom i poslužite iz tiganja, zajedno uz prilog od jogurta i belog luka, dekorisano ljutim papričicama.