najbolja ulja italije

Kajgana sa paradajzom i paprikama

Kajgana sa paradajzom i paprikama

Sastav:


•    Kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    Mutti polpa paradajz (količina po ukusu)
•    Demero smeđi šećer (prstohvat)
•    4 komada jaja
•    Jogurt
•    2 čena belog luka seckanog
•    Začini po želji
•    Malo peršuna
•    Pola glavice crnog luka sitno seckanog
•    Crvena paprika iseckana
•    Ljute papričice

 

Priprema:


Zagrejati ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju za prženje. Umešajte crni luk, papriku i ljutu papričicu. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte Mutti polpa paradajz i Demero smeđi šećer, uz stalno mešanje. Kuvajte dok tečnost ne ispari.
Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja. Poklopite tiganj i na laganoj vatri pržite jaja dok ne budu spremljena po želji.
Pomešajte jogurt sa belim lukom i začinima. Pospite peršunom i poslužite iz tiganja, zajedno uz prilog od jogurta i belog luka, dekorisano ljutim papričicama.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt