najbolja ulja italije

Juneći stek u paradajz sosu

Juneći stek u paradajz sosu

U vašem domu praznična atmosfera ne jenjava, a gosti su i dalje tu? Budite pravi domaćin i pripremite im ovo jelo o kojem će dugo pričati.

Sastojci:

 

Priprema:

Juneće šnicle pripremite dan ranije. Izlupajte ih i premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem sa svih strana. Dodajte beli luk u prahu, biber i senf, potom ih stavite u činiju i zatvorite plastičnom folijom. Meso ostavite u frižideru da se marinara preko noći.

Pripremite dublji veći tiganj za prženje, zagrejte ekstra devičansko ulje i ispecite šnicle po dva minuta sa obe strane, zatim smanjite temperaturu i prelijte ih paradajz sosom i neutalnom pavakom. Dodajte polpa paradajz i ostavite sve da se krčka dok meso savim ne omekša. Pred kraj posolite po ukusu. Možete služiti uz kuvani krompir i svežu rukolu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt