Juneći stek u paradajz sosu
U vašem domu praznična atmosfera ne jenjava, a gosti su i dalje tu? Budite pravi domaćin i pripremite im ovo jelo o kojem će dugo pričati.
Sastojci:
- 500 g junećih šnicli
- 100 g Mutti Polpa
- 300 ml Mutti Sauce
- 1 kašika senfa
- ½ kašičice belog luka u prahu
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 200 ml neutralne pavlake
- malo narendanog muskatnog oraščića
- so po ukusu
- 100 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Juneće šnicle pripremite dan ranije. Izlupajte ih i premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem sa svih strana. Dodajte beli luk u prahu, biber i senf, potom ih stavite u činiju i zatvorite plastičnom folijom. Meso ostavite u frižideru da se marinara preko noći.
Pripremite dublji veći tiganj za prženje, zagrejte ekstra devičansko ulje i ispecite šnicle po dva minuta sa obe strane, zatim smanjite temperaturu i prelijte ih paradajz sosom i neutalnom pavakom. Dodajte polpa paradajz i ostavite sve da se krčka dok meso savim ne omekša. Pred kraj posolite po ukusu. Možete služiti uz kuvani krompir i svežu rukolu.