najbolja ulja italije

Juneći ragu sa šampinjonima

Juneći ragu sa šampinjonima

Ovo jelo dolazi iz porodice najprefinjenijih i najdelikatnijih jela. Samo za one sa istančanim ukusom.

Sastojci:

600 g junećeg mesa

200 g Mutti pelata

1 kašika Mutti pirea

1 glavica crnog luka

150 ml kisele pavlake

150 g svežih šampinjona

½ kašičice bosiljka

1 crvena paprika

1 goveđa kocka za supu

1 kašičica majorana

2 šargarepe

peršun

1 kašika mlevene crvene paprike

½  kašičice timijana

1 češanj belog luka

½ kašičice žalfije

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

Meso isecite na trakice. Crni luk sitno iseckajte. Papriku i šargarepu isecite na kockice, a šampinjone isecite na parčad. U šerpi na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju prodinstajte crni luk. Kada luk omekša dodajte meso. U šerpu sa vodom stavite kocku za supu. Izgnječite češanj belog luka i dodajte u šerpu sa bujonom. Potom dodajte isečenu papriku, šargarepu, žalfiju, bosiljak, majoran, paradajz pire, timijan, pelat, mlevenu papriku i pomešajte.

Kuvajte oko sat vremena i dodajte isečene šampinjone. Peršun sitno iseckajte i dodajte u šerpu. Posle 15 minuta kuvanja sklonite šerpu sa vatre. Prilikom služenja, jelu možete dodati kiselu pavlaku.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt