Juneći ragu sa šampinjonima
Ovo jelo dolazi iz porodice najprefinjenijih i najdelikatnijih jela. Samo za one sa istančanim ukusom.
Sastojci:
600 g junećeg mesa
200 g Mutti pelata
1 kašika Mutti pirea
1 glavica crnog luka
150 ml kisele pavlake
150 g svežih šampinjona
½ kašičice bosiljka
1 crvena paprika
1 goveđa kocka za supu
1 kašičica majorana
2 šargarepe
peršun
1 kašika mlevene crvene paprike
½ kašičice timijana
1 češanj belog luka
½ kašičice žalfije
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Meso isecite na trakice. Crni luk sitno iseckajte. Papriku i šargarepu isecite na kockice, a šampinjone isecite na parčad. U šerpi na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju prodinstajte crni luk. Kada luk omekša dodajte meso. U šerpu sa vodom stavite kocku za supu. Izgnječite češanj belog luka i dodajte u šerpu sa bujonom. Potom dodajte isečenu papriku, šargarepu, žalfiju, bosiljak, majoran, paradajz pire, timijan, pelat, mlevenu papriku i pomešajte.
Kuvajte oko sat vremena i dodajte isečene šampinjone. Peršun sitno iseckajte i dodajte u šerpu. Posle 15 minuta kuvanja sklonite šerpu sa vatre. Prilikom služenja, jelu možete dodati kiselu pavlaku.