Juneća salata
Bliži se praznik Vaskrs, kojeg i pored situacije u kojoj se nalazimo, možete na lep način proslaviti u krugu svoje porodice. Da biste obogatili prazničnu trpezu, predlažemo vam ovo ukusno hladno predjelo.
Sastojci:
500 g junetine
200 g La Perla šampinjona (možete poručiti OVDE)
6 komada Pronto kornišona (možete poručiti OVDE)
50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
3 kašike Pronto jabukovog sirćeta (možete poručiti OVDE)
2 glavice crvenog luka
2 čena belog luka
1 veza peršuna
3 kašike senfa
180 g kisele pavlake
so, biber
rukola
Priprema:
Junetinu skuvajte u blago posoljenoj vodi. Meso ocedite od viška tečnosti i usitnite na sitne kockice. Crveni i beli luk očistite i sitno iseckajte. Takođe i krastavce, šampinjone i peršun.
Pavlaku sjedinite sa senfom, ekstra devičanskim maslinovim uljem, jabukovim sirćetom, seckanim peršunom i začinite prema ukusu.
U većoj posudi umešajte pavlaku, crveni luk, krastavce, šampinjone i junetinu, a zatim odložite u frižider da se dobro rashladi i poslužite sa svežom rukolom.