najbolja ulja italije

Jesenji pire

Jesenji pire

Pravo je vreme za bundevu na različite načine. Probajte narandžasti pire i nećete se pokajati.

Sastojci:

800 g bundeve

1 krompir

1 glavica crnog luka

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

so, biber i suvi začini

Priprema:

Bundevu očistite, oljuštite, iseckajte na kockice i zajedno sa očišćenim krompirom kuvajte dok ne omekša. Zatim iseckajte glavicu crnog luka i propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju.

Skuvano povrće procedite, ali ostavite malo vode kojom ćete ga ispasirati u fini pire. Pire potom sipajte u posudu sa proprženim lukom, dodajte so, biber i suve začine po ukusu, dobro promešajte i krčkajte još dva minuta. Izvadite pire u posudu za posluženje i pospite malo peršuna po površini.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt