Izdašna letnja salata
Iskoristite sveže sezonsko povrće, sir i dodajte preliv na kraju - i ukusan, lagani ručak je na stolu, a za pripremu vam je dosta svega 20 minuta!
Sastojci:
• 200 g fete,
• 200 gr Cherry paradajza
• 200 gr krastavca narezana na kockice,
• 20 Il Capitano crnih maslina bez koštica (poruči OVDE)
• 2 kašike naseckanog svežeg bilja (origano, peršun, metvica, bosiljak);
Za preliv:
• 6 kašičica Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
• 2 kašike limunovog soka,
• čen čbelog luka,
• šećer,
• so,
• biber
Priprema:
Napravite preliv tako da u činiji umutite ulje, limunov sok, beli luk, prstohvat šećera, so i biber. Stavite sa strane. Naseckajte povrće i umešajte fetu i preliv. Pospite maslinama i naseckanim biljem.Prijatno!