Italijanski štapići
Jednostavno – preukusni!
Sastojci:
Nadev:
200 g Mutti pizza sos
200 g šunke
40 g parmezana
1 kašičica origana
Testo:
20 g svežeg kvasca
100 ml mleka
1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera
700 g brašna
250 g maslaca
100 g krem sira
1 jaje
1 kašičica soli
1 jaje za premazivanje
Priprema:
U blender sipajte pizza sos, narezanu šunku, parmezan i sve dobro usitnite. Na kraju dodajte origano.
Kvasac izmrvite, prelijte toplim mlekom, dodajte smeđi šećer i kašičicu brašna, promešajte i ostavite da nadođe 10 minuta.
U pola količine brašna dodajte kvasac, omekšali maslac, krem sir, jaje, so i sve dobro umesite, dodajući postepeno preostalo brašno. Testo odmah podelite na dva dela i svaki deo razvaljajte u pravougaonik.
Prvo testo premažite pripremljenim nadevom i poklopite drugim testom. Izrežite trakice širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno. Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na pleh obložen papirom za pečenje.
Premažite testo razmućenim jajetom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C 20 minuta.