najbolja ulja italije

Italijanski štapići

Italijanski štapići

Jednostavno – preukusni!

Sastojci:

Nadev:

200 g Mutti pizza sos

200 g šunke

40 g parmezana

1 kašičica origana

Testo:

20 g svežeg kvasca

100 ml mleka

1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera

700 g brašna

250 g maslaca

100 g krem sira

1 jaje

1 kašičica soli

1 jaje za premazivanje

Priprema:

U blender sipajte pizza sos, narezanu šunku, parmezan i sve dobro usitnite. Na kraju dodajte origano.

Kvasac izmrvite, prelijte toplim mlekom, dodajte smeđi šećer i kašičicu brašna, promešajte i ostavite da nadođe 10 minuta.

U pola količine brašna dodajte kvasac, omekšali maslac, krem sir, jaje, so i sve dobro umesite, dodajući postepeno preostalo brašno. Testo odmah podelite na dva dela i svaki deo razvaljajte u pravougaonik.

Prvo testo premažite pripremljenim nadevom i poklopite drugim testom. Izrežite trakice širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno. Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite testo razmućenim jajetom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C 20 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt