Italijanske pene sa spanaćem i paprikom
Vrhunska italijanska Rummo pasta od ovog naizgled jednostavnog jela napraviće pravu simfoniju ukusa.
Sastojci:
250 g Rummo pena
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
500 g Mutti polpa
1 kašičica bosiljka
1 sveža paprika
½ kašičice soli
¼ šolje rendanog parmezana
100 g krem-sira
250 g svežeg spanaća
Priprema:
Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju, vodeći računa da bude al-dente.
Crni luk iseckajte a beli izgnječite i prodinstajte zajedno na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte paradajz, spanać, papriku i začine. Ostavite da se povrće prodinsta, a zatim dodajte ½ šolje vode. Prokuvajte, a onda dodajte krem-sir i parmezan. Nakon toga dodajte testeninu koju ste prethodno dobro ocedili. Lagano promešajte i služite toplo.