najbolja ulja italije

Italijanske ćuftice sa kantarionom

Italijanske ćuftice sa kantarionom

Ako danas nemate vremena da kuvate, pred vama je vikend, a evo našeg predloga kako da začinite porodično okupljanje.

Sastojci za četiri osobe:

1 glavica crnog luka

400 g mešanog mlevenog mesa

3-4 kašike prezli

so i biber

1 jaje

2 grančice kantariona

8 režnjeva šunke

2 kašike putera

400 g Rummo testenine (taljatele)

3 dl mleka

100 gr sira

pola vezice bosiljka

    Priprema:

Očistite crni luk i iseckajte ga. U činiju sa mesom dodajte seckani luk, jaje, prezle, so i biber, pa sve dobro promešajte. Grančice kantariona operite, prosušite i otkinite osam većih listova.

Od mlevenog mesa napravite mokrim rukama osam ćuftica, pa svaku uvijte u tanji režanj šunke i veći list kantariona. Zagrejte puter u tiganju, pa pržite ćuftice na tihoj vatri dok ne porumene. Testenine kuvajte u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

U međuvremenu, zagrejte mleko, pa u njega dodajte sir. Smesu mešajte na tihoj vatri, dok se sir ne otopi. Grančice bosiljka oprite, prosušie, iskidajte listiće i sitno ih iseckajte, a zatim dodajte u sos. Celu smesu posolite i pobiberite. Testeninu procedite, pa je servirajte sa ćufticama i sosom. Ukrasite preostalim bosiljkom i sitno seckanim paradajzom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt