najbolja ulja italije

Italijanska pasta sa spanaćem i parmezanom

Italijanska pasta sa spanaćem i parmezanom

Sastojci:


•    Carapelli maslinovo ulje
•    300 gr testenine
•    250 gr mascarpone sira
•    300 gr spanaća
•    2 dcl mleka
•    1 kašika brašna
•    2 dcl pavlake za kuvanje
•    1 čen belog luka
•    so, biber, muškatni oraščić

Priprema:


Na malo maslinovog ulja dodajte jedan usitnjen beli luk. Kad malo pusti miris dodajte sitno naseckani spanać. Nakon pet-šest minuta dinstanja, pospite kašikom brašna i ulijte dva decilitra mleka, dodajte so, biber, malo muškatnog oraščića. Nakon toga dodajte mascarpone sir i dva decilitra pavlake za kuvanje. Kad provri sklonite sa vatre i dodajte skuvanu testeninu. Po želji pospite parmezanom. Poslužite dok je vruće, najbolje uz belo vino. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt