Italijanska musaka
I Italijani imaju svoju musaku i jako su ponosni na nju. Uverite se i zašto!
Sastojci:
1 pakovanje Rummo paste (poručite OVDE)
Za bešamel:
3 kašike maslaca
6 kašika brašna
2,5 šolje mleka
so, biber
muskatni oraščić
1 šolja jogurta
1 kašika kisele pavlake
1 kriška belog sira
1 jaje
Za sos od mesa:
3 crna luka
400 g mlevenog mesa
so, biber
2 dl Mutti passata (poručite OVDE)
Priprema:
Pastu skuvajte i polovinu sipajte u tepsiju.
Maslac otopite pa dodajte brašno i nalijte mlekom. Kuvajte dok se ne zgusne pa začinite. Dodajte i ostale sastojke i dobro izmešajte. Stavite polovinu bešamela preko paste.
Crni luk iseckajte i stavite da se dinsta. Kada je luk staklast dodajte mleveno meso, a kada ono postane rastresito dodajte pasirani paradajz. Kuvajte još 5 minuta, pa prelijte preko paste i bešamela. Na kraju stavite drugu polovinu paste i ostatak bešamela. Zapecite u rerni.