najbolja ulja italije

Italijanska letnja delicija: Pene sa povrćem

Italijanska letnja delicija: Pene sa povrćem

Ima li šta lepše i ukusnije od kombinacije italijanske testenine i povrća? Ovaj recept je pravi letnji specijalitet koji se lako priprema, a i sastojci su vam na dohvat ruke!

Potrebno je

•    1 šolja Mutti čeri paradajza (poruči OVDE)
•    2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
•    1 crni luk, iseckan, 
•    1 velika tikvica, iseckana, 
•    Kuvani kukuruz šećerac, 
•    2 šolje pene testenine, 
•    1/2 šolje mocarela sira, 
•    4 kašike putera

Priprema

Rernu zagrejte na 190 stepeni, a pastu skuvajte. Puter istopite na srednjoj temperaturi, a onda nastavite da ga kuvate. Prvo će se napraviti pena, a onda će puter da postane braon. Čim se to desi, sklonite ga sa ringle. U drugoj šerpi, zagrejte Carapelli maslinovo ulje, pa dodajte Mutti paradajz, tikvicu, luk i kukuruz, i kuvajte 10-15 minuta. Kada je povrće skuvano, začinite ga, pa umešajte u njega testeninu, braon puter i polovinu mocarele. Sve stavite u činiju za rernu, pa prekrijte preostalim sirom i zapecite u rerni oko 10 minuta. Prijatno!
 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt