Italijanska letnja delicija: Pene sa povrćem
Ima li šta lepše i ukusnije od kombinacije italijanske testenine i povrća? Ovaj recept je pravi letnji specijalitet koji se lako priprema, a i sastojci su vam na dohvat ruke!
Potrebno je
• 1 šolja Mutti čeri paradajza (poruči OVDE),
• 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE),
• 1 crni luk, iseckan,
• 1 velika tikvica, iseckana,
• Kuvani kukuruz šećerac,
• 2 šolje pene testenine,
• 1/2 šolje mocarela sira,
• 4 kašike putera
Priprema
Rernu zagrejte na 190 stepeni, a pastu skuvajte. Puter istopite na srednjoj temperaturi, a onda nastavite da ga kuvate. Prvo će se napraviti pena, a onda će puter da postane braon. Čim se to desi, sklonite ga sa ringle. U drugoj šerpi, zagrejte Carapelli maslinovo ulje, pa dodajte Mutti paradajz, tikvicu, luk i kukuruz, i kuvajte 10-15 minuta. Kada je povrće skuvano, začinite ga, pa umešajte u njega testeninu, braon puter i polovinu mocarele. Sve stavite u činiju za rernu, pa prekrijte preostalim sirom i zapecite u rerni oko 10 minuta. Prijatno!