Italijanska gusta čorba
Iako nas na prvi pogled podseća na domaća jela, ova čorba ima egzotičan ukus zbog par sastojaka.
Sastojci:
1 crni luk
1 čen belog luka
1 paprika
1/2 tikvice
2 krompira
300 g mlevenog mesa
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
300 ml Mutti pasata
1 kašika mlevene paprike
so, biber
Priprema:
Crni i beli luk oljuštite i iseckajte. Tikvicu i krompir takođe oljuštite i isecite na kockice. Papriku isecite na tanke tračice. Na dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja propržite crni i beli luk, a potom dodajte mleveno meso i mešajte. Odmah dodajte papriku, tikvicu, krompir, papriku, so i biber i promešajte. Pržite zajedno nekoliko minuta.
Dodajte pasirani paradajz i dve čaše vode. Kada provri, kuvajte još 15 minuta, dok krompir ne bude mekan.