najbolja ulja italije

Integralna pica

Integralna pica

Ovako ukusnu i zdravu picu još niste probali. Ovde se radi o hrskavom integralnom testu koje se pravi s krem sirom, dok će vas nadev oduševiti svojom aromatičnošću.

Sastojci:

Za testo:

200 g integralnog brašna

150 g krem sira

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

so

Za nadev:

400 g spanaća

2 čena belog luka

200 g Mutti pelata

1 kašika Mutti paste

origano

prstohvat muskatnog oraščića

50 g gorgonzole

2-3 kašike pinjola

bosiljak

 

Priprema:

Brašno pomešajte s pola kašičice soli. Dodajte sir, ekstra devičansko maslinovo ulje i 4 kašike hladne vode pa umesite elastično testo. Rernu zagrejte na 225°C, kalup za picu obložite papirom za pečenje. Izvaljajte testo na veličinu kalupa.

Spanać operite, očistite pa ga kuvajte na pari. Isperite ga hladnom vodom da zadrži lepu zelenu boju pa ga dobro ocedite.

Čenove belog luka isecite na kolutiće. Pelat pomešajte sa pastom od paradajza, solju, biberom i origanom. To rasporedite po testu, a na sve stavite oceđeni spanać.

Pospite dodatno solju, biberom i muskatnim oraščićem, kao i kolutovima belog luka, pinjolima i gorgonzolom narendanom na male komadiće.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. Pre posluživanja pospite listićima bosiljka.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt