Integralna pica
Ovako ukusnu i zdravu picu još niste probali. Ovde se radi o hrskavom integralnom testu koje se pravi s krem sirom, dok će vas nadev oduševiti svojom aromatičnošću.
Sastojci:
Za testo:
200 g integralnog brašna
150 g krem sira
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
Za nadev:
400 g spanaća
2 čena belog luka
200 g Mutti pelata
1 kašika Mutti paste
origano
prstohvat muskatnog oraščića
50 g gorgonzole
2-3 kašike pinjola
bosiljak
Priprema:
Brašno pomešajte s pola kašičice soli. Dodajte sir, ekstra devičansko maslinovo ulje i 4 kašike hladne vode pa umesite elastično testo. Rernu zagrejte na 225°C, kalup za picu obložite papirom za pečenje. Izvaljajte testo na veličinu kalupa.
Spanać operite, očistite pa ga kuvajte na pari. Isperite ga hladnom vodom da zadrži lepu zelenu boju pa ga dobro ocedite.
Čenove belog luka isecite na kolutiće. Pelat pomešajte sa pastom od paradajza, solju, biberom i origanom. To rasporedite po testu, a na sve stavite oceđeni spanać.
Pospite dodatno solju, biberom i muskatnim oraščićem, kao i kolutovima belog luka, pinjolima i gorgonzolom narendanom na male komadiće.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. Pre posluživanja pospite listićima bosiljka.