najbolja ulja italije

Hrskavi hleb sa Carapelli maslinovim uljem

Hrskavi hleb sa Carapelli maslinovim uljem

Ostanite kod kuće i pripremite vašim najdražima savršeno hrskav italijanski hleb.

Potrebno vam je:

•             6 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

•             800 grama brašna

•             kašika soli

  •       Malo susama

•             kašika šećera

•             1 kesica suvog kvasca

•             400 ml vode

•             kašičica jabukovog sirćeta

Priprema:

U brašno umešati kvasac i so. Kašikom dobro promešati, napraviti udubljenje pa dodati 4 kašike maslinovog ulja.

Vodu malo ugrejati, pa dodati šećer i sirće, a zatim tom mešavinom zamesiti glatko testo. Testo prekriti folijom i ostaviti na toplom bar pola sata da naraste. Zatim ga premesiti i razviti koru u obliku pravougaonika. Preko kore sipati dve kašike maslinovog ulja i premazati je. Koru uviti u obliku vekne i staviti je u kalup, koji ste prekrili papirom za pečenje. Premažite je uljem i presecite je malo odozgo nožem.

Ostavite prekrivenu veknu na toplom još pola sata da nadođe. Kada testo napuni kalup, pospite susamom i stavite ga da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 30 do 35 minuta dok dobije lepu rumenu koricu. Pečen hleb malo četkom premažite vodom, uvijte u platnenu salvetu i ostavite da se malo prohladi.

Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt