Hrskava pica s Mutti polpom i belim lukom
Veoma lagana pica s pikantnom aromom Mediterana.
Sastojci za 4 osobe:
400 g brašna
20 g svežeg kvasca
70 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
4 dl Mutti polpa
1 kašika začinskog bilja
2 čena belog luka
1 kašičica Azucar Demera smeđeg šećera
morska so
Priprema:
Izdrobite kvasac, dodajte smeđi šećer i 3 kašike mlake vode. Ostavite da naraste, oko 20 minuta, na toplom mestu. U brašno sobne temperature dodajte kvasac, 50 ml maslinovog ulja, kašičicu soli i 200 ml tople vode. Umesite testo pa ostavite 40 minuta da naraste.
Nakon toga, premesite testo, podelite na dva dela i razvucite preko dva podmazana pleha. Premažite pice lpa paradajzom. Preostalo ulje, začine i malo soli pospite odozgo. Na kraju pospite iseckanim belim lukom. Svaku picu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, po 20 minuta.