Hamburgeri sa krompirom i mocarelom
Kada jednom probate ovaj specijalitet, naprosto ćete se zaljubiti u njega! Veoma je sočan, ali i kaloričan, pa ga ne morate spremati u velikim količinama. Ovo je recept za tri hamburgera:
Potrebno je:
• 2 kuvana velika krompira
• 1 tikvica srednje veličine
• 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
• Iseckan crni luk
• 3 jaja
• Prezle
• 80 gr parmezana
• So i biber
• Mocarela isečena na kockice
• Po želji par listića pršute
• Brašno
Priprema:
Operite i skuvajte krompir, oko 40 minuta od početka vrenja. Nakon što je kuvan ogulite ga i izgnječite.
U međuvremenu, dok se kuva krompir, očistite tikvicu. Iseckajte je sitno. Propržite je u tiganju sa malo Careplli maslinovog ulja i soli.
Stavite propržene tikvice i pasirani krompir u veliku činiju, pa u to dodajte luk, 1 jaje parmezan, so i biber. Dobro ujednačite smesu. Od nje napravite 6 malih diskova od oko 8 cm širine i pola cm debljine. Pospite mrvicama hleba, pa preko tri nanesite mocarelu, zatim par listića pršute, a preko pokrijte sa preostala tri diska. Neka stoje jedan sat u frižideru.
Nakon toga, umačite ih u brašno, preostala dva umućena jajeta i prezle i pecite ili pržite dok obe strane ne postanu zlatno smeđe boje. Prijatno!