najbolja ulja italije

Hamburgeri sa krompirom i mocarelom

Hamburgeri sa krompirom i mocarelom

Kada jednom probate ovaj specijalitet, naprosto ćete se zaljubiti u njega! Veoma je sočan, ali i kaloričan, pa ga ne morate spremati u velikim količinama. Ovo je recept za tri hamburgera:

Potrebno je:

•    2 kuvana velika krompira
•    1 tikvica srednje veličine
•    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    Iseckan crni luk
•    3 jaja
•    Prezle
•    80 gr parmezana
•    So i biber
•    Mocarela isečena na kockice
•    Po želji par listića pršute
•    Brašno

Priprema:

Operite i skuvajte krompir, oko 40 minuta od početka vrenja. Nakon što je kuvan ogulite ga i izgnječite.
U međuvremenu, dok se kuva krompir, očistite tikvicu. Iseckajte je sitno. Propržite je u tiganju sa malo Careplli maslinovog ulja i soli.

Stavite propržene tikvice i pasirani krompir u veliku činiju, pa u to dodajte luk, 1 jaje parmezan, so i biber. Dobro ujednačite smesu. Od nje napravite 6 malih diskova od oko 8 cm širine i pola cm debljine. Pospite mrvicama hleba, pa preko tri nanesite mocarelu, zatim par listića pršute, a preko pokrijte sa preostala tri diska. Neka stoje jedan sat u frižideru.

Nakon toga, umačite ih u brašno, preostala dva umućena jajeta i prezle i pecite ili pržite dok obe strane ne postanu zlatno smeđe boje. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt