najbolja ulja italije

Grisini sa maslinama

Grisini sa maslinama

Ova savršena italijanska koktel-grickalica je pogodna za svaku priliku, a u njenom ukusu uživaju i gurmani i oni koji su probirljivi kada je hrana u pitanju. Evo originalnog recepta:

Potrebno je:

  • 300 gr brašna,
  • 1/2 paketića svežeg kvasca,
  • 1 čaša vruće vode
  • 3 kašike Carapelli maslinovog ulja,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 grančica ruzmarina,
  • 80 gr maslina u ulju
  • 100 gr pršute

Priprema:

Otopite kvasac u toploj vodi i dodajte brašnu, zajedno sa uljem i soli. Umesite glatko i elastično testo, pokrijte i ostavite na toplom mestu oko sat vremena.
Iseckajte masline na sitne komadiće. Odvojite iglice ruzmarina od grančice pa i njih iseckajte. 
Pomešajte masline i ruzmarin i dodajte testu pa umesite ponovo. 
Razvucite testo u koru debljine 3-4 mm i secite trake širine 1 cm i duzine 10 cm. Svaku traku testa uvrtite rukama.
Pecite u već zagrejanoj pećnici oko 30 minuta na 180° ili dok ne dobiju lepu boju. Kada se ohlade, svaki štapić umotajte u parče pršute. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt