najbolja ulja italije

Grilovana riba sa šparglom, limunom i maslinovim uljem

Grilovana riba sa šparglom, limunom i maslinovim uljem

Želite ukusnu i zdravu večeru? Onda je najbolji izbor riba. Još ako je grilovana sa limunom, šparglom i maslinovim uljem, harmonija ukusa će vas raspametiti.

Sastojci za dve osobe:

 

Priprema:

Sipajte 500 ml vode u veliku šerpu i ostavite da provri. Špargle stavite u cedaljku, spustite ih u šerpu, poklopite je i kuvajte dok ne omekšaju, oko 4 minuta. Prebacite ih u tanjir i ostavite da se prohlade.

Pomešajte ljutu papriku, izgnječeni beli luk i so, a zatim uvaljajte svaki komad ribe u smesu. Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte ribu i pržite oko 5-7 minuta, ali s vremena na vreme okrenite parčiće. Izvadite ribu na tanjire, a u isti tiganj dodajte sok od limuna, so i šparglu, pa prodinstajte, mešajući neprestano oko 2 minuta. Ribu servirajte sa šparglom i garnirajte kriškama limuna.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt