Grilovana riba sa šparglom, limunom i maslinovim uljem
Želite ukusnu i zdravu večeru? Onda je najbolji izbor riba. Još ako je grilovana sa limunom, šparglom i maslinovim uljem, harmonija ukusa će vas raspametiti.
Sastojci za dve osobe:
- 1 kg špargli
- 2 kašike ljute paprike (po želji)
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 450 fileta bele ribe po izboru
- 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 3 kašike soka od limuna
- 1 ceo limun
Priprema:
Sipajte 500 ml vode u veliku šerpu i ostavite da provri. Špargle stavite u cedaljku, spustite ih u šerpu, poklopite je i kuvajte dok ne omekšaju, oko 4 minuta. Prebacite ih u tanjir i ostavite da se prohlade.
Pomešajte ljutu papriku, izgnječeni beli luk i so, a zatim uvaljajte svaki komad ribe u smesu. Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte ribu i pržite oko 5-7 minuta, ali s vremena na vreme okrenite parčiće. Izvadite ribu na tanjire, a u isti tiganj dodajte sok od limuna, so i šparglu, pa prodinstajte, mešajući neprestano oko 2 minuta. Ribu servirajte sa šparglom i garnirajte kriškama limuna.