najbolja ulja italije

Goveđi stek u balsamico sosu

Goveđi stek u balsamico sosu

Dovoljni su samo detalji da od običnog jela nastane remek delo.

Sastojci za 2 osobe:

oko 400 g  goveđeg bifteka

malo soli i bibera

4 kašike Basso Aceto Balsamico

4 pomorandže

2 kašike maslaca

Priprema:

Sveže meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Posolite i pobiberite. Iscedite pomorandže da biste dobili 1 dl soka. Na tiganju rastopite malo maslaca, stavite odreske i pecite ih oko 5 minuta, potom okrenite lopaticom, nikako viljuškom da sok iz odreska ne počne da curi, i pecite još 5 minuta.

U tiganj u kojem se peklo meso ulijte balsamico sirće i sok od pomorandže, posolite i pobiberite. Neka uvrije na polovinu od početne količine, smanjite vatru, pa u to dodajte drugu kašičicu maslaca. Kad se maslac rastopi, prelijte po par kašika sosa preko odrezaka.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt