Goveđi stek u balsamico sosu
Dovoljni su samo detalji da od običnog jela nastane remek delo.
Sastojci za 2 osobe:
oko 400 g goveđeg bifteka
malo soli i bibera
4 kašike Basso Aceto Balsamico
4 pomorandže
2 kašike maslaca
Priprema:
Sveže meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Posolite i pobiberite. Iscedite pomorandže da biste dobili 1 dl soka. Na tiganju rastopite malo maslaca, stavite odreske i pecite ih oko 5 minuta, potom okrenite lopaticom, nikako viljuškom da sok iz odreska ne počne da curi, i pecite još 5 minuta.
U tiganj u kojem se peklo meso ulijte balsamico sirće i sok od pomorandže, posolite i pobiberite. Neka uvrije na polovinu od početne količine, smanjite vatru, pa u to dodajte drugu kašičicu maslaca. Kad se maslac rastopi, prelijte po par kašika sosa preko odrezaka.