najbolja ulja italije

Gambori u paradajz sosu

Gambori u paradajz sosu

Ukus dobro pripremljenih gambora je neodoljiv - a tek u paradajz sosu!

Sastojci:

300 g Mutti pelat

1 čen belog luka

1 kašika usitnjenog, svežeg bosiljka

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

300 g očišćenih gambora

peršun za ukrašavanje

Priprema:

Na srednjoj temperaturi u tiganju zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje pa dodajte usitnjeni beli luk. Nakon luka sipatajte pelat paradajz. Pustite da paradajz omekša pa ga viljuškom ispasirajte. Nakon 20 minuta dodajte usitnjeni bosiljak, posolite i pobiberite.

Sačekajte da se sos zgusne pa dodajte očišćene gambore. Kuvajte ih u sosu 5 minuta, sve promešajte i sklonite sa ringle. Ukrasite peršunom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt