Fuzili sa svežim povrćem
Jedan vrlo lagani italijanski recept, za sve koji žele zdrav i izbalansiran obrok.
Sastojci:
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 srednji luk
1 šolja Mutti cherry paradajz
1 velika tikvica
2 sveža klipa kukuruza ili kesa smrznutog
250 g Rummo fusilli
1/2 šolje mocarela sira
4 kašike putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni, a pastu skuvajte. Puter istopite na srednjoj temperaturi, a onda nastavite da ga kuvate. Prvo će se napraviti pena, a onda će puter braon i tada ga sklonite ga sa ringle.
U drugoj šerpi, zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje, pa dodajte čeri paradajz, tikvicu, luk i kukuruz, i kuvajte 10-15 minuta. Kada je povrće skuvano, začinite ga, pa umešajte u njega testeninu, braon puter i polovinu mocarele.
Sve stavite u činiju za rernu, pa prekrijte preostalim sirom i zapecite u rerni, oko 10 minuta.