Fuzili sa grilovanim plavim patlidžanom i kozjim sirom
Ukoliko želite nešto jednostavno, a toliko egzotično, onda je ovaj italijanski dragulj pravi izbor.
Sastojci:
1 plavi patlidžan
¼ šolje + 2 kašike Carapelli eksta devičanskog maslinovog ulja
so po ukusu, sveže mleveni biber, crvena paprika
1 pakovanje Rummo fuzila
2 kašike pinjola
1 čen belog luka
3 kašike krupno seckanog peršuna
pola kašike soka od limuna
1 ½ kašike rendane limunove kore
200 g tvrdog kozjeg sira
Pripema:
U zagrejanoj rerni grilujte plavi patlidžan sa tri kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, solju i biberom. Jednu stranu grilujte pola sata, a drugu 10 minuta.
Skuvajte fuzile al dente. Odvojite pola šolje vode u kojoj se pasta kuvala. U tiganju propržite pinjole pet minuta. Nakon toga ih grubo iseckajte.
Na tiganju zagrejte 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dodajte beli luk i dinstajte na srednjoj temperaturi. Dodajte crvenu papriku. Potom dodajte fuzile, grilovani plavi patlidžan, pinjole, sok od limuna i prelijte vodom u kojoj se kuvala pasta.
Nakon toga dodajte peršun i koru limuna, posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte kozji sir i lagano mešajte dok se ne otopi.