najbolja ulja italije

Fuzili sa gamborima

Fuzili sa gamborima

Gambori su bogati omega 3 nezasićenim masnim kiselinama i veoma su dobri za zdravlje. U kombinaciji sa vrhunskom italijanskom pastom Rummo, biće zagarantovan užitak i za dušu i za telo.

Recept za 4 osobe

 

Sastojci:

1 pakovanje Rummo Fusilli

200 g gambora

½ kašike tobasco sosa (po želji)

so i biber po ukusu

2 sveža paradajza sečena na kocke

1 crni luk

4 čena belog luka

šaka seckanog celera

½ čašice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

 

Priprema:

Skuvajte pastu u ključaloj i posoljenoj vodi da budu „al dente“ i procedite ih. U međuvremenu, u velikom tiganju, izdinstajte crni i beli luk na maslinovom ulju dok ne porumeni. Dodajte paradajz i tobasco sos. Kada sos proključa, dodajte gambore i kuvajte dok ne porumene. Dodajte pastu i dobro pomešajte. Dodajte celer i brzo ga izmešajte sa smesom. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt