Fuzili sa gamborima
Gambori su bogati omega 3 nezasićenim masnim kiselinama i veoma su dobri za zdravlje. U kombinaciji sa vrhunskom italijanskom pastom Rummo, biće zagarantovan užitak i za dušu i za telo.
Recept za 4 osobe
Sastojci:
1 pakovanje Rummo Fusilli
200 g gambora
½ kašike tobasco sosa (po želji)
so i biber po ukusu
2 sveža paradajza sečena na kocke
1 crni luk
4 čena belog luka
šaka seckanog celera
½ čašice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Skuvajte pastu u ključaloj i posoljenoj vodi da budu „al dente“ i procedite ih. U međuvremenu, u velikom tiganju, izdinstajte crni i beli luk na maslinovom ulju dok ne porumeni. Dodajte paradajz i tobasco sos. Kada sos proključa, dodajte gambore i kuvajte dok ne porumene. Dodajte pastu i dobro pomešajte. Dodajte celer i brzo ga izmešajte sa smesom.