Fuzili sa bundevom i spanaćem
Ovo preukusno jelo od testenine sa pančetom, bundevom i spanaćem idelan je predlog za zdravu večeru, a svež ruzmarin daje nastupajućoj jeseni dodatni egzotični ukus.
Sastojci
350 g Rummo fuzila
200 g pančete
1 ½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
750 g bundeve isečene na kockice
2 grančice ruzmarina
pola kašičice čili pahuljica
3 čena belog luka
100 g mladog lista spanaća
narendan parmezan
Priprema:
Pančetu propržite oko pet minuta dok ne postane hrskava. Sklonite je sa strane, ostavljajući masnoću u tiganju. Dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje, zajedno sa bundevom, ruzmarinom, čilijem i belim lukom. Poklopite i dinstajte 25 minuta, povremeno mešajući, dok bundeva ne omekša. Dobro začinite i lagano zdrobite bundevu.
Sipajte oceđenu testeninu i zajedno promešajte. Posebno dodajte spanać, pančetu i parmezan i po ukus crnog bibera.